
محققان انگلیسی با استفاده از اشعه ایکس، روش جدیدی را ابداع کردهاند که به افزایش محصولات کشاورزی و جلوگیری از آلوده شدن منابع آبهای زیرزمینی کمک میکند.
این شرایط اغلب در زمانی روی میدهد که خاک با سطوح توصیه
شده آهک تغذیه میشوند؛ این درحالیست که آهک به افزایش دسترسی گیاه به
مواد مغذی کمک میکند.
به گفته محققان، کاهش میزان محصول با کاهش دسترسی گیاه به
فسفر در ارتباط است و اندازهگیری دقیق سطوح فسفر در خاک به پیشگیری از
آلودگی منابع آب و کاهش محصول کمک میکند.
محققان بخش خاک و گیاه دانشگاه لنکستر با ترکیب دو فناوری
مختلف، امکان اندازهگیری سریع میزان فسفر خاک را فراهم کردهاند که به
کشاورزان درخصوص تصمیمگیری برای کوددهی کمک میکند.
دو فناوری متفاوت شامل روش DGT و طیفسنجی فلورسنس اشعه ایکس قابل حمل (pXRF) با یکدیگر ترکیب شدند.
فسفر یک ماده مغذی مهم برای گیاه محسوب میشود، اما کوددهی
مکرر خاک میتواند باعث نشت فسفر به محیط شده و منجر به آلوده شدن
راههای آبی و رودخانهها شود.
از طریق روش جدید کشاورزان میتوانند براحتی میزان فسفر خاک را اندازهگیری کرده و زمان کوددهی را مشخص کنند.