• صفحه اصلي
    • درباره سايت
    • نسخه موبايل
    • ورود به سايت
    • فراموشي رمز عبور
    • ثبت نام
Social Links
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • Dribble
  • Emroozna
  • Behtaran
  • Emrouzna

آژانس خبری امروزنآ

شما در امروزنآ هستيد◄امروز جمعه 11 فروردین 1402
  • اخبار
    • بهداشت،درمان و سلامت
    • امنيت،دفاعي و نظامي
    • دانش و فناوري
    • اجتماع و جامعه
    • دين و انديشه
    • اخبار تصويري
    • محيط زيست
    • هواشناسي
    • بين الملل
    • استان ها
    • سياست
    • وب گردي
    • فرهنگ
    • اقتصاد
    • گزارش
    • تاريخ
    • حوادث
    • ورزش
    • هنر
  • صدا و سيما
    • معرفي و اعلام زمان پخش مسابقات ورزشي
    • معرفي و اعلام زمان پخش برنامه ها
    • اخبار کانال هاي استاني
    • خبرهاي صدا و سيما
  • خدمات کامپيوتري
    • ترفند و مقالات آموزشي
    • تازه هاي دنياي کامپيوتر
    • سرور و تجهيزات شبکه
    • دانلود بازي کامپيوتر
    • دانلود نرم افزار
  • وبلاگ نويسي
    • کد و ابزار وبسازي
    • آموزش وبسازي
    • قالب
    • سئو
  • مباحث آزاد
    • مطالب جالب و خواندني
    • تبريکات و مناسبات
    • طنز و سرگرمي
    • پيام هاي کوتاه
    • خانه و خانواده
    • روانشناسي
  • ادبيات
    • داستان و رمان
    • مقالات ادبي
    • اخبار ادبي
    • دلنوشته
    • شعر
  • تلفن هاي همراه
    • ترفند و آموزش هاي موبايل
    • دانلود نرم افزار موبايل
    • اخبار اپراتورهاي همراه
    • اخبار و معرفي گوشي
    • دانلود بازي موبايل
  • موزيک
    • اخبار دنياي موسيقي
    • دانلود موزيک ويديو
    • دانلود مداحي
    • دانلود آهنگ
  • هنر هفتم
    • دانلود کارتون و انيميشن
    • اخبار هنر هفتم
    • دانلود زيرنويس
    • دانلود سريال
    • دانلود فيلم
  • گالري عکس
  • اطلاعيه وبسايت

آخریـن خبرهـا

  • سه سناریوی احتمالی دولت برای واتساپ ، اینستاگرام و اینترنت بین الملل
  • واکنش کاربران به پیوستن احسان کرمی به شبکه ضدایرانی «منوتو»
  •  تلاش جدید بی بی سی برای ادامه‌دار کردن اغتشاشات
  • تصمیم جدید دولت برای افزایش قیمت بنزین
  • ترامپ:اگرحمایت آمریکا از عربستان نباشد، دوهفته ای ایرانی خواهند شد
  • چهار نکته در مورد حاشیه جدید تیم ملی

با اقتدار در خلیج عدن می‌مانیم/اجازه بازرسی به کسی نمی‌دهیم

انتشار توسط : emroozna در تاریخ : یکشنبه 06 ارديبهشت 1394 در مورد : امنیتی،دفاعی و نظامی, تعداد بازدید : 874

با اقتدار در خلیج عدن می‌مانیم/اجازه بازرسی به کسی نمی‌دهیم


فرمانده نیروی دریایی ارتش، با بیان اینکه نیروی دریایی با اقتدار در خلیج عدن به گشت‌زنی ادامه خواهد داد، گفت: به کسی اجازه نمی‌دهیم که بی دلیل کشتی‌های ما را بازرسی کند.

به گزارش امروزنآ به نقل از خبرگزاری مهر، امیر دریادار حبیب الله سیاری امروز در برنامه «من طهران» شبکه خبری العالم گفت: محور گشت ناوهای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، مطابق قوانین و مقررات بین المللی و برای برقراری امنیت کشتی‌هاست.

وی درباره تعداد ناوها و کشتی ها در هر ناوگروه اظهار داشت: ناوگروه ما معمولاً دو فروند ناو است؛ البته بیشتر از این و گاهی، سه تا چهار فروند هم بوده است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش همچنین اعلام کرد که سی و چهارمین ناوگروه اعزام شده به خلیج عدن، «البرز» نام دارد.

تکذیب ادعای ارسال سلاح به یمن/ خلیج عدن را ترک نمی‌کنیم و با اقتدار در منطقه هستیم

دریادار سیاری در پاسخ به این سؤال که آمریکا و عربستان ادعا می کنند ناوگروه ایران برای ارسال سلاح برای انصارالله اعزام شده است، اظهار داشت: وقتی که من مأموریت ناوگروه را اعلام و منطقه حضور آن را معلوم کردم و کاری را که اکنون در حال انجام است مشخص کردم، اینها جوابی قاطع به همه آن‌هایی است که این حرف ها را می زنند.

وی در ادامه گفت: این چنین نیست و (مأموریت این ناوگروه) کاملا مشخص است؛ یعنی چیزی نیست که قابل رصد کردن نباشد، اما اینکه بخواهیم به خاطر حرف‌هایی که این ها می‌زنند، منطقه را ترک کنیم و امنیت کشتی تجاریمان را از دست بدهیم، اینطور نخواهد بود.

فرمانده نیروی دریایی ارتش اظهار داشت: ما در منطقه حضور داریم و امنیت کشتی هایمان را برقرار می‌کنیم؛ چون به هر صورت مسیر عبور و مرور کشتی‌های ما است. ما نمی‌توانیم مسیر عبور و مرور کشتی هایمان را فراموش کنیم و کنار بیاییم تا آسیب‌پذیری‌مان بالا برود.

دریادار سیاری گفت: ما با اقتدار در منطقه هستیم و گشتمان را انجام می‌دهیم؛ در موضع برقراری امنیت، نه تنها برای جمهوری اسلامی ایران فعالیت کرده‌ایم، بلکه به دیگر کشورهای جهان هم کمک کردیم.

هیچگونه پیام یا هشداری از آمریکایی‌ها یا سعودی‌ها دریافت نکرده‌ایم

فرمانده نیروی دریایی ارتش در پاسخ به این سؤال که آیا نیروی دریایی ایران هشداری از آمریکا درباره نزدیک شدن به سواحل یمن دریافت کرده است، تصریح کرد: خیر؛ ما به عنوان مسئولان نیروی دریایی، از سلسله مراتبمان دستور و پیام می‌گیریم، از جای دیگر دستور نمی‌گیریم. ما کار خودمان را انجام می دهیم.

دریادار سیاری درباره اینکه آیا بین ایران و شناورهای دریایی آمریکایی و سعودی هیچ تماسی رد و بدل شده است، با بیان اینکه هیچ گونه تماس و برخوردی وجود نداشت و دلیلی هم ندارد، خاطرنشان کرد: البته نوعی تماس در دریا وجود دارد؛ هر کشتی که از کنار یک کشتی دیگر می‌گذرد، با هم ارتباط برقرار می‌کنند و مبدا و مقصد و ملیت یکدیگر را می‌پرسند؛ چنین ارتباطی میان همه کشتی ها در همه عرصه های دنیا وجود دارد.

وی در پاسخ به این سؤال که با توجه به اعزام ناو هواپیمابر «روزولت» آمریکا به منطقه نزدیک باب‌المندب، موقعیت این ناو در مقایسه با موقعیت ناو ما چگونه است و آیا به ناوهای ما نزدیک است و می توان آن را با چشم غیرمسلح دید، اظهار داشت: دریا بسیار گسترده است؛ مگر ما با چشم غیرمسلح تا کجا را می توانیم ببینیم ؟ ده کیلومتر، بیست کیلومتر ؟ در دریای به این گستردگی و با حضور تعداد بسیار زیادی ناو در دریا، همه حضور دارند.

دریادار سیاری تأکید کرد: غیر از ما خیلی از کشورهای جهان هستند که در خلیج عدن برای برقراری امنیت حضور دارند.

اجازه بازرسی را به هیچ کسی نمی دهیم

فرمانده نیروی دریایی ارتش درباره ادعای عربستان مبنی بر اینکه بر اساس قطعنامه شورای امنیت حق بازرسی کشتی های ایران را دارد، گفت: این طور نیست؛ حضور ما در آب های آزاد دنیا بر اساس قوانین و مقررات بین المللی است.

دریادار سیاری تأکید کرد: ما ماموریت برقراری امنیت در خلیج عدن را داریم و بی دلیل هم به هیچ کس اجازه نمی دهیم که از ما بازرسی کند، چون همه چیز مطابق قانون انجام می شود و این چنین نیست که کسی از کشتی نظامی ما بازدید کند.

دریادار سیاری ادامه داد: البته آنها حتی اجازه گفتن چنین حرف هایی هم ندارند.

وی افزود: آن ها گفته‌اند سواحل یمن؛ آیا سواحل یمن در کنار آب های آزاد دنیاست؟ مگر می توانند در آب های آزاد دنیا چنین کاری کنند؟ این طور نیست.

حضور ایران در خلیج عدن ربطی به حمله عربستان به یمن ندارد

دریادار سیاری در پاسخ به سوالی درباره اعزام تعدادی از کشتی‌های جنگی ایران به شمال دریای عرب و خلیج عدن همزمان با تجاوز نظامی عربستان به یمن و ادعای طرف مقابل که هدف از اعزام این کشتی‌ها همان بحث‌های مربوط به یمن می باشد، تصریح کرد: این برداشت که جمهوری اسلامی ایران همزمان با حمله عربستان به یمن ناوگان خود را به سمت خلیج عدن اعزام کرده است، درست نیست. فکر کنم از سال ۸۶ تاکنون در منطقه شمال اقیانوس هند، خلیج عدن و تنگه باب المندب و دریای سرخ حضور داریم و علت حضور ما هم در این منطقه وسیع و گسترده بنا بر اهمیت این منطقه است.

اهمیت باب المندب و خلیج عدن

وی افزود: می دانید که شمال اقیانوس هند و خلیج عدن و باب المندب یکی از بزرگترین راههای آبی دنیا است که بیش از یک سوم تجارت جهانی دراین منطقه انجام می شود؛ یعنی عبور و مرور تمام کالاهای آسیای جنوب شرقی به سمت خلیج عدن، باب المندب، دریای سرخ، کانال سوئز، مدیترانه و اروپا و از جبل الطارق به سمت قاره آمریکا. این مسیر عبور کالا است. بنابراین این مسیر اصلی عبور و مرور کالا به اهمیت این منطقه می افزاید.

دریادار سیاری گفت: از سال ۸۶ بحث تروریسم دریایی و دزدی دریایی در این منطقه بوجود آمده و این امر در بعد اقتصادی ضربات زیادی به بدنه اقتصاد جهان وارد کرده است.

دریادار سیاری با اشاره به درخواست سازمان جهانی دریانوردی از کشورها برای تأمین امنیت خلیج عدن تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران از اولین کشورهایی بود که به این خواسته جهانی سازمان دریانوردی پاسخ مثبت داد، زیرا توانمندی حضور در آن منطقه را داشت؛ بنابر این ناوگروه خود را به منطقه خلیج عدن و باب المندب و قسمتی از دریای سرخ اعزام کرد که در مبارزه با دزدی دریایی فعال باشد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: بنابراین ما از آن تاریخ که حضورمان در آن منطقه را به خاطر مبارزه با تروریسم دریایی آغاز کردیم تا امروز در آنجا حضور مستمر داریم و تا امروز ۳۴ ناوگروه اعزام کرده ایم. ما حتی چهار فقره تقدیرنامه از سازمان جهانی دریانوردی به خاطر حضور مداوم در خلیج عدن و مبارزه شدید با بحث دزدی دریایی، دریافت کرده ایم.

تأمین امنیت ۲۷۰۰ نفتکش و کشتی تجاری و ۲۰۰ مورد درگیری با دزدان دریایی

وی خاطرنشان کرد: نتیجه حضور مستمر ما در آن منطقه مهم جهان این بوده است که ما تا امروز توانسته ایم بیش از ۲۷۰۰ فروند کشتی نفت کش یا تجاری مربوط به جمهوری اسلامی ایران را از این منطقه در مقابل دزدان دریایی به سلامت عبور دهیم. همچنین نزدیک به ۲۰۰ مورد با دزدان دریایی درگیری شدید داشته ایم و سه گروه از آنها هم دستگیر و به مقامات قضایی تحویل شدند.

۲۵ مورد کمک به کشتی های کشورهای دیگر دربرابر دزدان دریایی

دریادار سیاری گفت: علاوه بر این، نزدیک به ۲۵ مورد نیز به کشتی های دیگر کشورهای دنیا کمک کرده ایم.

دریادار سیاری افزود: بارزترین نمونه، کشتی متعلق به چین بود که ما این کشتی را از دست دزدان دریائی آزاد کردیم و دزدان دریایی همچنین یک کشتی تجاری ما را خارج باب المندب و زیر مدار ۱۰ درجه ربودند و ما توانستیم پس از یک درگیری ۴۸ ساعته کشتی را آزاد کنیم و برگردانیم.

ناوگروه «البرز» با هدف تأمین امنیت خطوط مواصلاتی در خلیج عدن حضور دارد

دریادار سیاری تأکید کرد: استمرار حضور ما در منطقه نتایج خوبی داشته است که موارد فوق نمونه ای از آن است.

دریادار سیاری اظهار داشت: علاوه بر جمهوری اسلامی ایران، خیلی از کشورهای دنیا که کشتی های آنها در منطقه در حال عبور هستند، در آنجا حضور دارند و با کمک همدیگر امنیت منطقه را  برقرار می کنند.

وی افزود: شاید ۱۰ یا ۱۵ یا ۲۰ ناو کشورهای دنیا در منطقه در حال گشت هستند و به تأمین امنیت منطقه می پردازند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: اکنون سی و چهارمین ناوگروه ما برای تأمین امنیت خطوط مواصلاتی در منطقه حضور یافته است، و گشتهایش را طبق قوانین و مقررات جهانی انجام می دهد. حضور در دریاهای آزاد برای تأمین امنیت مطابق قوانین و مقررات جهانی است.

دریادار سیاری درپاسخ به این سؤال که آیا امکان دارد ایران برای تأمین امنیت منطقه باب المندب و خلیج عدن ناوهای دیگری را به آن منطقه اعزام کند، افزود: بله این ناوگروه که بازگردد، ناوگروه بعدی به جای آن مستقر خواهد شد؛ و ما در شمال اقیانوس هند و آبهای آزاد دنیا برای برقراری امنیت در منطقه گشت می‌زنیم.

آمادگی رزمی صد درصدی ناوگروه ایرانی

وی افزود: کشتی‌های ما برای برقراری امنیت در آن منطقه در حال عبور هستند، و ما باید به برقراری امنیت آنجا کمک کنیم؛ ما این کار را ظرف چند سال گذشته انجام داده‌ایم و محل عبور و مسیر ما مشخص است، و برای تأمین امنیت منطقه لازم نیست که کسی به ما تذکر بدهد.

دریادار سیاری درباره آمادگی ناوهای جمهوری اسلامی ایران گفت: قطعا ناوهای نظامی وقتی از بندر خود جدا می شوند و برای انجام مأموریت عزیمت می کنند، در آمادگی صد درصد هستند و این ویژگی همه ناوهای نظامی است. یعنی همه چیز باید در ناو در آمادگی صد درصد باشد.

وی افزود: بنابراین ناوگروه های ما از جمله ناوها در بندر و حین گشت در دیگر مناطق آمادگی صد درصد دارند و در بعد نیروی انسانی و هم تجهیزات و سایر امکانات که به آمادگی رزمی کمک می کنند، دربالاترین سطح آمادگی اعزام می شوند.

دریادار سیاری در خصوص اوضاع کنونی خلیج عدن، باب المندب و تنگه هرمز گفت: آبهای آزاد دنیا عرصه بین المللی است. تنگه هرمز هم مانند باب المندب یکی از مهمترین آبراه های جهان است، و حدودا روزانه ۱۸ میلیون بشکه نفت از تنگه هرمز عبور می کند و بسیاری از کشورهای دنیا نیاز به این انرژی دارند؛ بنابراین خطوط تجاری آنها در آنجا کاملا برقرار است و امنیت در منطقه برای آنان بسیار حائز اهمیت است.

به هیچ وجه اجازه نا امنی در منطقه را نمی‌دهیم

وی افزود: همانطور که همیشه اعلام کرده ایم، تنگه هرمز، و شمال اقیانوس هند در محدوده دریای عمان به عنوان مناطقی که در آنجا حضور داریم، امنیت آنها را برقرار کرده‌ایم و همچنان برقرار می کنیم و به هیچ وجه اجازه نمی دهیم که ناامنی به وجود بیاید و بلکه با هرگونه عامل به وجود آورنده ناامنی مبارزه می‌کنیم.

دریادار سیاری اظهار داشت: ما همواره در همه رزمایشها اعلام کرده ایم که در برقراری امنیت تنگه هرمز که یکی از مهمترین آبراه های جهان است، جدیت تمام به خرج می دهیم و امنیت آن را تا کنون حفظ کرده‌ایم و حفظ هم خواهیم کرد و اجازه نمی دهیم که ناامنی در آنجا به وجود بیاید.

فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: اما در منطقه شمال اقیانوس هند که منطقه وسیعی است، امکان به وجود آمدن ناامنی و تروریسم دریایی وجود دارد، بالاخره همه کشورهای همسایه در شمال اقیانوس هند باید با توجه به وزن ژئوپولوتیکی خود، در دریا حضور داشته باشند و با کمک همدیگر امنیت را برقرار کنند. همین موضوع در ارتباط با خلیج عدن نیز وجود دارد به دلیل آنکه یکی از آبراه های مهم جهان است و تجارت جهانی در آنجا جریان دارد؛ آنجا هم امنیت باید برقرار باشد.

وی ادامه داد: اگر کشورهای ساحلی منطقه خلیج عدن نمی توانند امنیت آنجا را برقرار کنند، مانند کشورهای یمن، جیبوتی، سومالی و اریتره که نیروی دریایی قوی ندارند، با توجه به اینکه این منطقه یک منطقه بین المللی است کشورهای دیگر که توانمندی دارند بنا به درخواست سازمان جهانی برای تأمین امنیت در آنجا حضور دارند. 



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

فیسبوک
تویتر
پلاس
لینکدین
برچسب ها : نیروی دریایی, خلیج عدن, حبیب الله سیاری,

پیشنهادهای ما

  • توطئه های ناکام این فرمانده معروف آمریکایی علیه ایران
    توطئه های ناکام این فرمانده معروف آمریکایی علیه ایران
  • پیام فوری رئیس جمهور اوکراین به پوتین
    پیام فوری رئیس جمهور اوکراین به پوتین
  • تصویر ماهواره‌ای از پالایشگاه آرامکوی جده پس از حملات موشکی+ عکس
    تصویر ماهواره‌ای از پالایشگاه آرامکوی جده پس از حملات موشکی+ عکس
  • روند خلوت کردن شهرها در ۲۴ ساعت آینده سازماندهی می‌شود
    روند خلوت کردن شهرها در ۲۴ ساعت آینده سازماندهی می‌شود
  • لزوم‌ عزم قوا برای پاسخ به مطالبات مردم/باهر ناامنی برخوردمی‌کنیم
    لزوم‌ عزم قوا برای پاسخ به مطالبات مردم/باهر ناامنی برخوردمی‌کنیم
  • سپاه هیمنه بزرگترین ارتش دنیا را شکست/فراتر از هرجناح سیاسی هستیم
    سپاه هیمنه بزرگترین ارتش دنیا را شکست/فراتر از هرجناح سیاسی هستیم
  • راه‌اندازی خط تولید پهپاد کمان۱۲ وموشک اخگر/افتتاح مرکز عمردهیLSP
    راه‌اندازی خط تولید پهپاد کمان۱۲ وموشک اخگر/افتتاح مرکز عمردهیLSP
  • روسیه تصویر کارخانه تولید موشک‌های ممنوعه آمریکا را منتشر کرد
    روسیه تصویر کارخانه تولید موشک‌های ممنوعه آمریکا را منتشر کرد
  • روایت عجیب ژنرال آمریکایی از تعقیب شبانه سردار سلیمانی/ در تاریکی محو شد!+ عکس
    روایت عجیب ژنرال آمریکایی از تعقیب شبانه سردار سلیمانی/ در تاریکی محو شد!+ عکس
  • آمریکایی ها حتی جرات بیان گزینه نظامی روی میز است را هم ندارند
    آمریکایی ها حتی جرات بیان گزینه نظامی روی میز است را هم ندارند

نظرات

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B :S
کد امنیتی
رفرش
کد امنیتی
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

  • در فيسنما فالو کنيد
  • در یوتیوب فالو کنيد
  • کانال تلگرام امروزنآ عضو شوید
  • در تويتر فالو کنيد
  • در گوگل پلاس فالو کنيد
  • سایت rss فید

پربازديدترين ها

    نحوه باز کردن کد شبکه سه روی ماهواره هنگام پخش فوتبال
    نحوه باز کردن کد شبکه سه روی ماهواره هنگام پخش فوتبال
    41247 بازديد

    فرکانس شبکه های استانی/ کد شبکه ورزش تاجیکستان
    فرکانس شبکه های استانی/ کد شبکه ورزش تاجیکستان
    15359 بازديد

    دانلود طنز جدید صمد ممد به نام فیسبوک
    دانلود طنز جدید صمد ممد به نام فیسبوک
    15273 بازديد

    مردم درباره عملکرد دستگاهها در حفظ محیط زیست قضاوت کنند
    مردم درباره عملکرد دستگاهها در حفظ محیط زیست قضاوت کنند
    13329 بازديد

    متن های زیبای تبریک سال نو
    متن های زیبای تبریک سال نو
    8757 بازديد

برگه هاي سايت

یوزر،پسورد آنتی ویروس نود32◄
مجموعه ترفند های آفیس◄
تعرفه تبلیغات در سایت◄
لینک موضوعات سایت◄
آپدیت آفلاین نود 32◄
آپدیت آنلاین نود 32◄
خواندن فکر شما◄
قوانین سایت◄
درباره سایت◄

تبلیغات

پشتیبانی

    قدرت گرفته از: رزبلاگ
    تمامی حقوق این سایت وابسته است به: آژانس خبری امــروزنــآ


تبلیغات

لينک هاي ويژه

    پرتال امام خميني (ره)
    پرتال رهبر معظم انقلاب
    پرتال رياست جمهوري

لینک های سایت

    دانلود فيلم و سريال©
    سوپرگروه تبلیغِ ایرانی©
    پایگاه علمی فرهنگی تلسمیک©
    فیلم‌های سینمایی ایران و جهان©
    دانلود رایگان فایل©
    بازی آنلاین©
    آپدیت رایگان آنتی ویروس ناد32©
    فروش دامنه‌©
    متنوع‌ترین فروشگاه ایرانیان©
    خرید کارت شارژ©
    آژانس خبری امروزنآ©
    پایگاه خبری آب ایران©
    ستاد ساماندهی وزارت ارشاد©
    خرید+سیسیکم©
    دانلود سریال جدید©
    خودنویس©
    ارسال لینک برای تبادل هوشمند◄

پیوندهای روزانه

    امروزنآ (8693) بـار◄
    اخبار آب (8378) بـار◄

خبرنامه

    با عضويت در خبرنامه امروزنـآ جديدترين مطالب سايت را در ايميل خود داشته باشيد

    لطفا صبر کنید لطفا صبر کنید ...

نویسندگان

    Emrouzna
    شمس الدین نوری

آمار سايت

    آمار مطالب آمار مطالب
    کل مطالب : 1422
    کل نظرات : 891

    آمار کاربران آمار کاربران
    افراد آنلاين : 19
    تعداد اعضا : 9110

    onlineکاربران آنلاين


    بازديد آمار بازديد
    بازديد امروز : 406
    بازديد ديروز : 2,626
    بازديد کلي : 5,152,757

کاربران

    میلاد☺ morteza☺ فرهاد گلوئی☺ عطا☺ aligh☺ hesam safari☺ Ehsan Mohammadi☺ mohamad☺ علیرضا☺ abhbwyd☺ MaseodBahmani☺ Mohamad☺ آینام قاسمی ☺ Ali☺ aydaabbasi☺ Mohammadreza☺ کاظم☺ امیر☺ vahid☺ محمد☺ mahyar☺ محمود☺ محمد☺ agha☺ amir☺ sik☺ Meysam☺ Hossein☺ Mohammad haghi☺ reza☺ ali m h☺ عللیلیل☺ حمیدمقیمی☺ محمد جواد برزگر☺ میر حسین☺ Mohammad☺ Ramin☺ vahidd☺ ertaj☺ 990☺

RSS

این قالب توسط امـروزنــآ ترجمه شده و کپی برداری از آن حرام و پیگرد قانونی دارد